Segons la Organització Mundial de la Salut (OMS) el 80% dels casos de ceguera es poden prevenir, és una qüestió de fer un diagnòstic precoç. A partir d’ara quan es vagi a fer una revisió a un dels nostres centres d’Òptica Balear (Palma, Inca o Pollença) li farem un reconeixement en profunditat i en alta definició de la seva retina juntament amb una paquimetria i li prendrem la pressió intraocular. Enviarem els resultats a l’equip de metges oftalmòlegs de l’Institut Oftàlmic de Mallorca (IOM) i posteriorment li lliurarem un informe mèdic complet i detallat. La propera vegada que percebi qualque problema amb els seus ulls visiti’ns i pregunti’ns per una opinió mèdica, sense cues ni llistes d’espera.

En cap cas, aquestes proves no poden substituir a la visita periòdica a l’oftalmòleg, recomanable per a tothom

Dins la nostra obsessió per seguir millorant els mètodes de control i revisió de la salut ocular dels nostres clients, hem apostat per realitzar una inversió en tecnologia de darrera generació que ens situa, una vegada més, a l’avantguarda dels centres òptics de Balears.

A continuació, et detallam quines són algunes de les utilitats més rellevants d’aquest nou equipament tècnic per a la detecció precoç de possibles alteracions oculars.

Retinògraf Cobra HD

El retinògraf ens permet realitzar un reconeixement retinià nítid i detallat del fons d’ull en alta definició.

Retinograf Cobra HD a Òptica Balear

Una retinografia és una prova diagnòstica que ens permet obtenir una imatge de la retina. Ens ajuda a detectar possibles malalties com la Degeneració Macular Associada l’Edat (DMAE) i altres patologies maculars, despreniments de retina o vitri, retinopatia diabètica, retinopatia hipertensiva, patologies del nervi òptic, Glaucoma, etc. L’observació del polo posterior (la part més anterior del nostre ull) és necessària per un bon diagnòstic, i diferenciar entre un ull sa i un ull patològic.

Gràcies al sistema òptic de la càmera de cobra farem una observació del seu fons d’ull de manera eficient. Les fotografies se fan amb una exposició mínima al flaix, sense molèsties i sense dilatar la nineta; podrà agafar vostè mateix el cotxe en acabar les proves.

Mòdul de meibografia

La disfunció en les glàndules de Meibom és una de les principals causes de l’ull sec, el nostre dispositiu permet fer una anàlisi digital de la possible disfunció de les glàndules.

La blefaritis posterior o disfunció de les glàndules Meibom es produeix per una disfunció d’unes petites glàndules productores de greix que s’ubiquen a la vora palpebral. Aquestes glàndules produeixen unes secrecions que ajuden a la humectació de la còrnia si s’obstrueixen les seves secrecions queden estancades i se produeix una major evaporació lacrimal. La blefarites no té cura però se pot controlar amb una bona higiene palpebral, llàgrima artificial, vitamines, ús de màscara tèrmica, o altres tractaments indicats.

Tonòmetre i Paquímetre

Aquest aparell computeritzat ens permet mesurar sense contacte el gruix de la còrnia i la pressió intraocular. Amb un buf d’aire suau i emprant la mesura d’espessor corneal podrem sabre els valor de medició exactes de la pressió ocular.

Tonòmetre i Paquímetre a Òptica Balear

Ens ajuda en la prevenció de malalties com el glaucoma (el factor major de risc per patir glaucoma és una pressió ocular alta), una malaltia que ens molts casos no presenta cap tipus de símptoma i que una revisió a l’optometrista pot revelar una pressió alta sense que el pacient se n’hagi adonat. La Societat Espanyola d’Oftalmologia recomana mesurar la pressió ocular un pic a l’any a partir dels 40 anys i totes aqueles persones que tenguin antecedents familiar. El glaucoma és la segona causa de ceguera al món i en la majoria dels casos es poden evitar pèrdues de visió amb controls periòdics.